Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Gaat u voor een lange periode buiten Europa werken of heeft u werknemers buiten Europa? Wilt u nog steeds genieten van de voordelen van de sociale zekerheid, zoals u dat in België gewoon bent? In samenwerking met Vlamingen in de Wereld (VIW) geeft de Overzeese Sociale Zekerheid op 22 april 2021 om 15 uur een gratis webinar (NL) over het aanbod aan sociale bescherming. Want ook in het buitenland, kunt u nog steeds genieten van de sociale zekerheid van thuis.

Schrijf u nu in voor ons gratis webinar. Raadpleeg daarvoor de evenementenpagina van de website Vlamingen in de wereld.(Nieuw venster)

Kunt u genieten van de Belgische sociale zekerheid in het buitenland?

Wanneer u voor een langere periode gaat werken buiten de EER of Zwitserland en u wilt nog steeds genieten van de sociale bescherming zoals in België, dan kunt u terecht bij de Overzeese Sociale Zekerheid (OSZ), een onderdeel van de Belgische sociale zekerheid. Zo verzekert u rechten op pensioenopbouw en terugbetaling van ziektekosten.

Ga met een gerust hart aan de slag, waar ook ter wereld

Met de Overzeese Sociale Zekerheid kunt u met een gerust hart buiten Europa gaan werken. Wij hebben namelijk een verzekeringspakket dat u beschermt op vlak van ziekte, invaliditeit en pensioen. Aansluiten kan als particulier of op initiatief van de werkgever.

Volg ons webinar wanneer u tijdelijk of permanent buiten de EER gaat wonen of wanneer u als werkgever expats de wereld rond stuurt. Maak kennis met de mogelijkheden voor een toekomst met zekerheid.

We lichten tijdens dit webinar het verzekeringsaanbod van de OSZ toe. Dat bestaat uit een basispakket:

  • Pensioenverzekering
  • Verzekering arbeidsongeschiktheid, invaliditeit en moederschapsrust
  • Uitgestelde verzekering geneeskundige verzorging

Daarnaast kan een expat of werkgever ook aanvullende verzekeringen nemen:

  • Geneeskundige verzorging
  • Verzekering arbeidsongevallen, met optie Ongevallen in het privéleven

Tijdens het webinar zal er ook op een interactieve manier gepolst worden naar de noden van de Belgische expats en wordt er tijd voorzien om vragen van de deelnemers te beantwoorden. Achteraf kunt u online de opname van het webinar bekijken.

Wilt u uw reiservaringen delen?

Bent u expat of kent u iemand met een inspirerende buitenlandervaring? Aarzel dan niet om ons te contacteren op overseas-expat@onssrszlss.fgov.be. En wie weet, inspireert u met uw verhaal toekomstige expats.

naar boven