Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Vul het aansluitingsformulier in

Meld u aan met uw elektronische identiteitskaart (eID), itsme, token of met een unieke code gegenereerd door een app. Zo gebruikt u de beveiligde versie van het formulier en zijn een aantal gegevens al voor u ingevuld.

Gebruikt u de niet-beveiligde versie van het formulier? Maak dan alvast een scan van uw identiteitsbewijs.

Iemand anders aansluiten

Belangrijk voor mandatarissen

Als u het aansluitingsformulier invult voor iemand anders, moet u ons een volmacht(.pdf-Nieuw venster) bezorgen die door de verzekeringnemer ondertekend is. Voeg een scan van de volmacht toe aan het aansluitingsformulier.

Personen ten laste toevoegen voor verzekering Geneeskundige verzorging

Als u ook een aanvullende verzekering Geneeskundige verzorging neemt, kunt u daar personen ten laste aan toevoegen. Vul daarvoor het online formulier in.

Ga naar het formulier Aansluiting - Personen ten laste(Nieuw venster)

Bij het invullen zult u waarschijnlijk bewijsstukken moeten toevoegen. Op de pagina Personen ten laste toevoegen leest u welke documenten u moet voorbereiden. U kunt het formulier ook invullen zonder de bewijsstukken, maar dan moet u er rekening mee houden dat we uw aanvraag pas beginnen te verwerken zodra u ons de formulieren bezorgd hebt.

Na uw aansluiting: wees digitaal bereikbaar, waar ook ter wereld!

U staat op vertrekken, of bent al naar het buitenland vertrokken, met uw aansluiting bij de Overzeese Sociale Zekerheid op zak. We houden graag op een efficiënte manier contact. Aangezien u in het (verre) buitenland zit, is dat het handigst én het veiligst digitaal. U moet vanuit het buitenland ook vlot gebruik kunnen maken van de onlinediensten van de Overzeese Sociale Zekerheid.

Niet eenvoudig? Toch wel! Het volstaat om uw digitale sleutels en My eBox te activeren.

Activeer uw digitale sleutels (eID/itsme)

U kunt zich digitaal aanmelden met uw eID, of nog eenvoudiger via itsme.

  • eID: met uw elektronische identiteitskaart (eID) en een kaartlezer hebt u altijd en overal toegang tot de onlinediensten van de Overzeese Sociale Zekerheid. Hebt u geen eID, is ze niet actief, of kent u uw persoonlijke pincode niet meer?
    Contacteer de gemeentelijke dienst van uw woonplaats als u nog in België bent.
    Bent u (al) in het buitenland? Contacteer dan het dichtstbijzijnde beroepsconsulaat of de dichtstbijzijnde ambassade, of raadpleeg de pagina Identiteitskaart voor Belgen in het buitenland op de website van de FOD Buitenlandse Zaken(Nieuw venster).
  • itsme: activeer uw itsme-account. Dat kan op verschillende manieren. Bij een aantal banken kan u met uw bankkaart, kaartlezer van de bank en smartphone met Belgisch telefoonnummer een account maken. Of u maakt een account met uw eID-kaartlezer en eID. Raadpleeg de website itsme(Nieuw venster) voor meer details.

Activeer My eBox met uw eID of via de itsme-app

My eBox is uw persoonlijke digitale mailbox waarin u op een veilige manier documenten van tal van overheidsdiensten kunt ontvangen en beheren. Ook voor u als expat ideaal om steeds digitaal in verbinding te blijven! Om My eBox te activeren hebt u enkel een elektronische identiteitskaart (eID) of een itsme-account nodig. Raadpleeg de website My eBox(Nieuw venster) om uw mailbox te activeren, en u bent helemaal klaar om alle nodige documenten te ontvangen.

My eBox is veiliger dan een gewoon e-mailadres

Gebruikt u momenteel e-mail om uw documenten van de Overzeese Sociale Zekerheid te ontvangen, dan raden wij u toch aan My eBox te activeren.

Dat is een veilige manier om uw persoonlijke informatie digitaal te ontvangen. Niet alleen van de Overzeese Sociale Zekerheid, maar van verschillende overheidsdiensten. Voortaan wordt het dé verzamelplek van al uw overheidsdocumenten.

naar boven