Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Hebt u in de loop van het jaar 2022 minstens voor één maand bijdragen betaald aan de Overzeese Sociale Zekerheid? Dan ontvangt u eind november 2023 via My eBox een raming van uw pensioenrechten op de leeftijd van 65 jaar. Gebruik My eBox om al uw overheidsdocumenten digitaal te ontvangen en beheren.

Uw elektronische brievenbus bij de overheid

Iedereen met een actieve elektronische identiteitskaart (eID), token of Itsme-app kan documenten van Belgische overheden op een rechtstreekse, snelle en veilige digitale manier ontvangen in de persoonlijke My eBox. Woont u in het buitenland? Geen probleem! Uw eBox-account wijzigt niet wanneer u verhuist of verandert van e-mailadres.

Raadpleeg de website van My eBox(Nieuw venster) voor een snelle activatie van deze handige elektronische brievenbus.

Lukt het niet om My eBox te activeren? Contacteer dan Frontline via overseas@rsz.fgov.be of bel naar +32 2 509 90 99. Zij bepalen dan samen met u hoe u uw documenten het beste kan ontvangen.

En wat met mijn persoonlijke mailbox?

My eBox wordt automatisch gelinkt met uw persoonlijk e-mailaccount. Zo wordt u steeds op de hoogte gebracht wanneer een vertrouwelijk document beschikbaar is en ook wanneer een ongelezen document uit My eBox verwijderd zal worden.

Veiligheid gegarandeerd

In tijden van phishing en fraude vermijdt u op die manier dat wij rechtsreeks naar uw e-mailadres documenten versturen. U zult in uw persoonlijke mailbox enkel een melding ontvangen dat er een document beschikbaar is in My eBox. U kunt uw documenten vervolgens daar raadplegen, nadat u heeft ingelogd.

Voordelen

  • U hebt altijd en overal toegang tot al uw overheidsdocumenten: log in waar en wanneer het u het best uitkomt.
  • Gedaan met zoeken en tijdverlies, want u vindt alles snel, overzichtelijk en op één plaats terug.
  • U kunt 100% gerust zijn, want de toegang is sterk beveiligd.
  • Aanmelden is eenvoudig: het kan met uw eID of token of via de gebruiksvriendelijke mobiele app itsme(Nieuw venster).

Meer info?

Raadpleeg de website My eBox(Nieuw venster) voor meer informatie.

Wilt u uw reiservaringen delen?

Bent u expat of kent u iemand met een inspirerende buitenlandervaring? Aarzel dan niet om ons te contacteren op overseas-expat@onssrszlss.fgov.be. En wie weet, inspireert u met uw verhaal toekomstige expats.

naar boven