Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Uw elektronische brievenbus bij de overheid

De Overzeese Sociale Zekerheid zal eind mei 2021 aan alle personen die bijdragen betaald hebben in 2018, 2019 of 2020 een raming van hun pensioenrechten op de leeftijd van 65 jaar overmaken via My e-box. Deze beveiligde elektronische brievenbus bij de overheid ontvangt en beheert al uw overheidsdocumenten op een digitale manier.

Alle aangeslotenen die beschikken over een actieve eID-kaart, token of Itsme-app hebben de mogelijkheid om hun documenten van de Belgische overheid op een rechtstreekse, snelle en veilige digitale manier te ontvangen in hun My e-box. Daarnaast biedt de My e-box ook voor personen in het buitenland een voordeel: uw e-box-account wijzigt niet wanneer u verhuist of verandert van e-mailadres.

Indien u uw My e-box niet activeert, dan zal de brief met een overzicht van uw pensioenrechten per post verzonden worden naar uw domicilieadres zoals gekend is in de officiële Belgische registers.

Raadpleeg de website van My e-box om uw My e-box te activeren(Nieuw venster).

En wat met mijn persoonlijke mailbox?

My e-box wordt automatisch gelinkt met uw persoonlijk e-mailaccount. Zo wordt u steeds op de hoogte gebracht wanneer een vertrouwelijk document beschikbaar is en ook wanneer een ongelezen document uit My e-box verwijderd zal worden.

Veiligheid gegarandeerd

In tijden van phishing en fraude vermijdt u op die manier dat wij rechtsreeks naar uw e-mailadres documenten versturen. U zult in uw persoonlijke mailbox enkel een melding ontvangen dat er een document beschikbaar is in My e-box. U kunt uw documenten vervolgens daar raadplegen, nadat u heeft ingelogd.

Voordelen

  • U hebt altijd en overal toegang tot al uw overheidsdocumenten: log in waar en wanneer het u het best uitkomt.
  • Gedaan met zoeken en tijdverlies, want u vindt alles snel, overzichtelijk en op één plaats terug.
  • U kunt 100% gerust zijn, want de toegang is sterk beveiligd.
  • Aanmelden is eenvoudig: het kan met uw eID of token of via de gebruiksvriendelijke mobiele app itsme(Nieuw venster).

Meer info?

Raadpleeg de website My e-Box(Nieuw venster) voor meer informatie.

naar boven