Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Expats die bij de Overzeese Sociale Zekerheid (OSZ) zijn aangesloten, communiceren doorgaans met de OSZ via online kanalen zoals e-mail, telefoon of online formulieren. Maar een aanzienlijk aantal expats kiest er nog steeds voor om zijn facturen per post op te sturen.

Wanneer je jouw kosten verstuurt vanuit een lidstaat die niet tot de Europese Economische Ruimte behoort, moet je rekening houden met bepaalde elementen om een soepele verzending te garanderen en extra kosten te vermijden. Daarom zetten we nog even op een rijtje hoe je het beste jouw documenten kunt verzenden naar de OSZ.

Verstuur documenten via brievenpost

Indien je jouw facturen of rekeningen per post wilt verzenden, is het noodzakelijk om dit via brievenpost te doen en niet als pakje. Een aanvraag voor teruggave van medische kosten, inclusief de benodigde bewijsstukken, dient dus als brief te worden verzonden. Daarnaast vermeld je best ook geen bedragen en ook geen tariefcode op de verpakking, aangezien dit extra kosten met zich mee kan brengen. Het volstaat om jouw facturen te bundelen.

Adresgegevens en tracking

Het is ook belangrijk om jouw adresgegevens zorgvuldig te controleren om vertraging, verlies of retourzendingen te voorkomen. Daarnaast is het gebruik van trackinginformatie om de zending te volgen cruciaal om op de hoogte te blijven van eventuele problemen die zich kunnen voordoen tijdens het verzendproces.

Gebruik het online formulier

Je kan ook onze online formulieren gebruiken om bijvoorbeeld een tussenkomst aan te vragen voor jouw medische kosten.

Meer informatie vind je op onze website.

Door rekening te houden met deze belangrijke punten kan de kans op complicaties bij het verzenden en ontvangen van brievenpost vanuit het buitenland aanzienlijk worden verminderd.

Wilt u uw reiservaringen delen?

Bent u expat of kent u iemand met een inspirerende buitenlandervaring? Aarzel dan niet om ons te contacteren op overseas-expat@onssrszlss.fgov.be. En wie weet, inspireert u met uw verhaal toekomstige expats.

naar boven