Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

De Overzeese Sociale Zekerheid is voortaan ook actief op de sociale media, met name op Facebook(Nieuw venster), Instagram(Nieuw venster) en LinkedIn(Nieuw venster). Waarom? Om beter in te spelen op de leefwereld en informatiebehoefte van expats. Voor hen zijn de sociale media een belangrijk kanaal zijn om contact te houden met het thuisland én contacten te leggen in het land waar ze verblijven.

Een vertrouwde omgeving

In een recente column sprak Matthew Theo, een expat in India, over het belang van de sociale media in zijn leven. Het is voor hem dé manier om contact te onderhouden met zijn land van herkomst. Tijdens de eerste dagen in het expatland, op moeilijke momenten, gebruikte Matthew de sociale media om het thuisgevoel wat te simuleren en nieuwe contacten te leggen in het expatland. ‘Het is wanneer je je het meest alleen voelt in een nieuw land, met een nieuwe cultuur en een nieuwe taal, dat je teruggrijpt naar die vertrouwde online contacten en zekerheden.’

Van een nieuw huis naar een nieuwe thuis

Maar hoe kan een expat zich thuis voelen in zijn nieuwe omgeving? Het offline netwerk speelt hierin een grote rol. Maar het online netwerk is ook een belangrijke pijler geworden in het uitbouwen van relaties en het behouden van de relaties met het Belgische thuisfront. Met de hulp van expatverenigingen in het buitenland of Facebookgroepen waarin expats zich over de hele wereld verzamelen, geeft u betekenis aan uw nieuwe omgeving.

Het volledige verhaal van Matthew Theo vindt u op de pagina How has social media become an essential part of expat life van We The Expats (in het Engels)(Nieuw venster).

Overzeese sociale media

De Overzeese Sociale Zekerheid (OSZ) zet voortaan ook in op de sociale media via Facebook(Nieuw venster), Instagram(Nieuw venster) en LinkedIn(Nieuw venster). Het voornaamste doel? Beter inspelen op de leefwereld en de informatiebehoefte van expats. Herkenbaarheid staat daarbij centraal. OSZ wil drempelverlagend werken en expats snel en efficiënt op de hoogte houden van nieuwigheden in het verzekeringsaanbod.

Benieuwd naar wat er achter de schermen van de Overzeese Sociale Zekerheid gebeurt? Ontvangt u graag het nieuws heet van de naald? Volg dan onze sociale media en ontdek de wereld van de OSZ!

Voorlopig behandelen we nog geen vragen via sociale media. Daarvoor verwijzen we u naar de contactpagina op deze website(Nieuw venster).

Wilt u uw reiservaringen delen?

Bent u expat of kent u iemand met een inspirerende buitenlandervaring? Aarzel dan niet om ons te contacteren op overseas-expat@onssrszlss.fgov.be. En wie weet, inspireert u met uw verhaal toekomstige expats.

naar boven