Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Werk je buiten Europa? Dan is een betrouwbaar vangnet op het vlak van pensioen en geneeskundige verzorging onontbeerlijk. Uit een recente bevraging blijkt dat onze klanten goed geïnformeerd zijn over het basispakket en de aanvullende verzekering Geneeskundige verzorging. Maar onze verzekeringen Arbeidsongevallen en Ongevallen in het privéleven zijn minder bekend. Daarom geven we hieronder een kort overzicht.

Voor wie zijn ze bedoeld? Alleen voor personen die een arbeidsovereenkomst hebben
Waarom zijn ze interessant? Ze vormen een aanvulling op de verzekering geneeskundige verzorging wat betreft ongevallen (zie hieronder).
Welke dekking bieden ze?

Arbeidsongevallen: de ongevallen op de werkplaats, bij de verplaatsingen tussen de woon- en werkplaats en bij professionele verplaatsingen.

Ongevallen in het privéleven

Wat zijn de voordelen?

Terugbetaling van vervoerskosten, medische kosten en repatriëringskosten

Toekenning van een vergoeding bij tijdelijke of verlengde arbeidsongeschiktheid

Storting van een rente voor de weduwe en de wezen bij een dodelijk ongeval

Wat zijn de kosten? Het bedrag van de premie is afhankelijk van de formule van schadeloosstelling en van het risiconiveau.

Onze expat in Congo

Julien gaat aan de slag in de Democratische Republiek Congo. Hij besluit zich te verzekeren tegen arbeidsongevallen en kiest voor de formule F. Hij bezorgt verschillende gegevens over zijn werkzaamheden aan de Overzeese Sociale Zekerheid (OSZ). De OSZ kent hem risico 4 toe. Julien betaalt maandelijks 61,54 euro.

Dagelijks verricht Julien fysieke arbeid en verplaatst hij zich over slechte wegen. Tijdens het onderhoud van een landbouwmachine raakt Julien gewond. Hij dient een verzoek tot tussenkomst in bij de OSZ.

De OSZ dekt alle medische kosten die voortvloeien uit het arbeidsongeval en vergoedt ook de ambulancekosten. Indien Julien arbeidsongeschikt is, krijgt hij vanaf de 31e dag na de datum van het ongeval een dagvergoeding van 69,32 euro die berekend wordt op basis van de gekozen formule F. Als er sprake is van blijvende letsels, worden de uitkeringen proportioneel vastgesteld op basis van de graad van die letsels en de gekozen formule.

Zet jij dezelfde proactieve stap als Julien? Uit dit voorbeeld blijkt dat de verzekeringen Arbeidsongevallen en Ongevallen in het privéleven je veiligheid op de werkvloer en daarbuiten garanderen. Ze geven je niet enkel gemoedsrust, ze zijn ook een onmisbare basis voor je levenskwaliteit, waar je ook ben.

Wat als je vragen hebt?

Vragen over deze aanvullende verzekeringen? Neem gerust contact op met onze Frontline via overseas@rsz.fgov.be of +32 2 509 90 99.

Wilt u uw reiservaringen delen?

Bent u expat of kent u iemand met een inspirerende buitenlandervaring? Aarzel dan niet om ons te contacteren op overseas-expat@onssrszlss.fgov.be. En wie weet, inspireert u met uw verhaal toekomstige expats.

naar boven