Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Peggy Soetens
Peggy Soetens

Iedereen droomt er wel eens van: het grote lot te winnen. Maar wat als je het ook daadwerkelijk wint? Ga je dan op reis voor een lange periode, koop je een nieuwe auto, ga je voor dure juwelen en dito kledij. Kortom, gooi jij je leven om of blijf je gewoon je ‘gewone ik’? Voor ieder van ons zal het wel een ander antwoord zijn. Sommigen zullen onmiddellijk kunnen zeggen wat ze zouden doen met een grote som geld, anderen zullen dan weer een poosje moeten nadenken.

Zelf zou ik me bij deze laatste categorie willen scharen. Mijn leven gaat goed: een fijn gezin, een leuk huis, een goeie job en plezante collega’s. Bovendien geniet ik van een gezond lichaam en een gezonde geest. Meer kan een mens zich toch niet wensen? Of toch?

Misschien behoor jij tot de mensen die zeggen: ‘Ik wil verhuizen naar een exotisch eiland of naar de andere kant van de wereld en daar nieuwe avonturen beleven.’

Dagelijks komen we bij de Overzeese Sociale Zekerheid in contact met deze avonturiers. Velen vertrekken met een klein hartje en het zal ongetwijfeld niet elke dag rozengeur en maneschijn zijn. Maar eens de stap genomen is, blijkt het moeilijk om terug te keren. Gelukkig is de meerderheid blij met de beslissing die ze genomen hebben. En of ze nu het grote lot gewonnen hebben of niet, een nieuw avontuur is misschien wel het grote lot waar jij op zit te wachten.

Maar wat als die gezonde geest of dat gezond lichaam het laat afweten? Of jouw kinderen worden ziek? Misschien ben je daar wel bang voor en durf je daarom de grote sprong niet te wagen?

Onthoud dat waar ook ter wereld je gaat werken, je steeds moet zorgen dat je nog verzekerd blijft voor jouw medische kosten. Alleen dan kan je met een gerust hart vertrekken.

Dus kies je voor de andere kant van de wereld of dat exotisch eiland, de Overzeese Sociale Zekerheid is er voor jou en betaalt jouw medische kosten terug.

Denk je eerder aan je pensioen? Ook dit kan verder opgebouwd worden tijdens jouw werkervaring in het buitenland.

Heb je interesse in onze diensten, neem dan zeker een kijkje op onze website. Heb je toch liever iemand aan de lijn die jou kan helpen met het maken van de juiste keuzes, dan staat onze Frontline (+32 2 509 90 99) voor jou klaar.

Wilt u uw reiservaringen delen?

Bent u expat of kent u iemand met een inspirerende buitenlandervaring? Aarzel dan niet om ons te contacteren op overseas-expat@onssrszlss.fgov.be. En wie weet, inspireert u met uw verhaal toekomstige expats.

naar boven