Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Terwijl ik dit schrijf schijnt de zon, die verstoppertje speelt met de grijze lucht. We hadden in ons klein landje al een paar mooie dagen met zachte temperaturen, en met de zomer voor de deur komen ook de lange wandelingen, barbecues, picknicks en uitstapjes eraan.

U werkt momenteel over de hele wereld. In het ene land is het zonnig, in het andere blijft de winter maar duren of is het misschien regenseizoen? Juni staat voor de deur, gevolgd door twee zomermaanden en tevens schoolvakantie. Misschien neemt u vrijaf om een buurland of meer exotische bestemming te bezoeken of komt u terug naar België of Europa om kinderen, ouders of vrienden te bezoeken?

Wist u dat u met een verzekeringsovereenkomst geneeskundige verzorging overal ter wereld verzekerd bent? U leest het goed: overal ter wereld. Of u nu al liftend, te voet, met het vliegtuig of de wagen reist, waar u ook heen gaat, u blijft steeds verzekerd.

Keert u kort terug naar België, dan zijn uw kosten voor geneeskundige verzorging gewoon gedekt volgens de barema's van het RIZIV. Met andere woorden, de terugbetalingen gebeuren zoals bij een Belgisch ziekenfonds. Reist u buiten België, in Europa of een ander land, vergoeden we 75% van de werkelijk gemaakte kosten. U kiest dus zelf het ziekenhuis, de arts of de specialist. Er geldt geen vrijstelling of plafond voor de terugbetaalde bedragen. Wij gaan ervan uit dat u de kosten binnen de perken houdt, 25% ervan blijft immers voor uw rekening.

Ik hoor u al zeggen: ‘Voor mij, ok, maar wat met mijn gezin? Zij reizen ook mee, doen een stage in het buitenland of zijn op vakantie. Mijn partner, echtgenoot/echtgenote komt alleen terug om de familie te bezoeken’. Geen probleem! Elk gezinslid dat erkend is als persoon ten laste, is ook door de OSZ gedekt, of ze nu samen met u reizen of apart. Kinderen zijn tot de leeftijd van 18 jaar gedekt, en zelfs tot 25 jaar als ze verder studeren. Kleine herinnering voor vergeetachtige ouders: voor kinderen ouder dan 18 bezorgt u ons jaarlijks een attest waaruit blijkt dat uw kind regelmatig naar school gaat.

Heeft uw kind, levenspartner of samenwonende partner een attest van dekking nodig om te kunnen reizen? Neem dan contact op met Frontline (+32 2 509 90 99 of overseas@rsz.fgov.be) voor een verzekerbaarheidsattest.

Klaar voor vertrek? Geniet van uw vakantie.

Wilt u uw reiservaringen delen?

Bent u expat of kent u iemand met een inspirerende buitenlandervaring? Aarzel dan niet om ons te contacteren op overseas-expat@onssrszlss.fgov.be. En wie weet, inspireert u met uw verhaal toekomstige expats.

naar boven