Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

De aanvullende verzekeringen van de Overzeese Sociale Zekerheid bieden dekking in de hele wereld. Of een land erkend is of niet is daarbij niet van belang. Zo geldt de dekking ook in bijvoorbeeld Abchazië, Kosovo, Noord-Cyprus, Taiwan, Zuid-Ossetië en de Westelijke Sahara.

Maar, het is niet omdat u in elk land ter wereld dekking geniet, dat u voor elk land kunt aansluiten.

U kunt aansluiten als u werkt buiten de lidstaten van de Europese Economische Ruimte (EER), Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk. Hierop gelden enkel volgende uitzonderingen:

  1. De Franse Overzeese Gebieden Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte en Réunion, waar u niet kunt aansluiten.
  2. Isle of Man, Guernsey en Jersey, waar u wel kunt aansluiten.

Enkele voorbeelden:

  • U werkt in Frankrijk: u kunt niet aansluiten bij de Overzeese Sociale Zekerheid. U heeft dus ook geen recht op dekking door de Overzeese Sociale Zekerheid.
  • U werkt in Congo: u kunt wel aansluiten bij Overzeese Sociale Zekerheid. Koos u ook voor een aanvullende verzekering? Dan bent u in de hele wereld gedekt door die verzekering, ook wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Spanje.

Twijfelt u toch nog of u kunt aansluiten of hebt u vragen over de dekking van uw aanvullend contract? Contacteer onze Frontline via overseas@rsz.fgov.be of +32 2 509 90 99.

Wilt u uw reiservaringen delen?

Bent u expat of kent u iemand met een inspirerende buitenlandervaring? Aarzel dan niet om ons te contacteren op overseas-expat@onssrszlss.fgov.be. En wie weet, inspireert u met uw verhaal toekomstige expats.

naar boven