-
Simuleer
-
Contacteer onsvia onze contactpagina
Werken in het buitenland
Beelden zeggen meer dan woorden
Elk jaar vertrekken heel wat Belgen naar het buitenland. Recente cijfers van de FOD Buitenlandse Zaken tonen aan dat er maar liefst 492.147 (ingeschreven) Belgen in het buitenland wonen. Iets meer dan 20% van hen woont buiten Europa. Reden te meer om intensief met hen te communiceren.
De Overzeese Sociale Zekerheid (OSZ) promoot haar aanbod sinds 2021 actief via verschillende communicatiekanalen. ‘We hopen op deze manier niet alleen onze naamsbekendheid te vergroten, maar ook de kans dat mensen voor ons kiezen als ze buiten Europa gaan werken’, aldus Bert Strobbe, adviseur-generaal van de OSZ. Daarnaast zet de OSZ in haar communicatiestrategie in op duurzame partnerships. ‘Door bijvoorbeeld met Vlamingen in de Wereld (VIW) en Union francophone des Belges à l’Etranger (UFBE) samen te werken, breiden we ons netwerk binnen de expatwereld uit en hebben we een voet in de deur wanneer potentiële expats informatie willen over sociale bescherming in het buitenland.’
Onlangs lanceerde de OSZ een video die in minder dan twee minuten een blik werpt op de corebusiness. ‘Deze boodschap zullen we verspreiden via sociale media en via de kanalen van onze partners. Daarnaast krijgt ze ook een vaste plaats in onze salespresentaties.’ Want zoals het bekende spreekwoord luidt: een ‘video’ zegt meer dan duizend woorden.
Benieuwd naar het resultaat?
TranscriptieElk jaar vertrekken heel wat Belgen naar het buitenland om er te gaan werken.
“Yep, ik heb ook beslist om in het buitenland aan de slag te gaan.
Of ik heel wat dingen ga moeten missen, vraag je?
Da’s zeker! Maar weet je wat ik gelukkig wel kan meenemen?
Onze wereldvermaarde sociale zekerheid.
Als je die meeneemt naar je nieuwe werkplek, dan heet die de ‘Overzeese Sociale Zekerheid’.
Dit is hoe het werkt: ga je buiten de Europese Economische Ruimte, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk aan de slag, dan ben je verzekerd bij ziekte of een ongeval.
Net zoals in België worden je medische kosten gedekt en bouw je pensioen op.
En of je nu zelfstandige bent, werknemer, arbeider of bediende, je aansluiten is altijd een goed idee. Zelfs als je voor een korte periode gaat, nog niet vertrokken bent of stilaan denkt aan terugkeren.
Het is ook goed om te weten dat je er in het buitenland nooit alleen voor staat.
Want als het nodig is kan je terecht bij Frontline. Da’s een helpdesk met meertalige experts die je persoonlijk verder helpen met alle vragen over je lidmaatschap.
Handig toch? De Overzeese Sociale Zekerheid is voor mij echt een belangrijke houvast in het buitenland.
En het beste van allemaal? Wanneer ik terugkeer, dan val ik gewoon terug op de Belgische sociale zekerheid.
Alsof ik nooit bent weggeweest.
Ga jij ook ver in het buitenland aan de slag?
Of heb je werknemers die dat doen?
Sluit je dan net zoals ik aan bij de Overzeese Sociale Zekerheid. Je vindt meer info op overzeesesocialezekerheid.be. En, op de socialmediakanalen.”
Wilt u uw reiservaringen delen?
Bent u expat of kent u iemand met een inspirerende buitenlandervaring? Aarzel dan niet om ons te contacteren op overseas-expat@onssrszlss.fgov.be. En wie weet, inspireert u met uw verhaal toekomstige expats.